oog en hand 350

Paarden zijn van nature vluchtdieren die samenleven in een kudde. Deze combinatie maakt dat een paard een heel sterk instinct heeft ten aanzien van nieuwe leden in de kudde. Deze combinatie maakt dat een paard een heel sterk instinct heeft ten aanzien van nieuwe leden van de kudde. Op basis van aanwezige spanning en energie bij het nieuwe kuddelid, gaat het paard helpen om deze spanning weg te nemen zodat de kudde als geheel zo gezond mogelijk is. Alleen dan kan bij gevaar de kudde zo snel mogelijk vluchten.

Paardencoaching, of het werken met een paard als hulpmiddel in jouw ontwikkeling, betekent bij Eqrian dat jij als persoon centraal staat. Je ervaart het paard als spiegel voor jouw eigen ontwikkeling. Een paard onderscheidt niet tussen mens of dier als nieuw kuddelid en reageert intuïtief op de aanwezige spanning en energie. Paarden reageren op mensen zoals ze op hun soortgenoten zouden doen,altijd zonder vooroordeel! Deze pure interactie biedt jou een unieke en veilige omgeving voor zelfontdekking en groei.

En waar wij als mensen ongezonde spanning niet altijd kunnen loslaten, maar vastzetten in ons lichaam, kan een paard spanning van ons overnemen. Het paard als spiegel toont ons niet alleen onze spanningen, maar neemt deze ook van ons over, om ze vervolgens weer los te laten - vaak zichtbaar door te gapen of rollen. Je voelt je letterlijk en figuurlijk lichter!

Paarden doorgronden snel wat er speelt en bieden je directe inzichten in onderliggende, vaak onbewuste, belemmeringen, op een manier die dieper gaat dan woorden. Paardencoaching overstijgt hierdoor in effectiviteit de traditionele sessie in de spreekkamer door zijn actieve en ervaringsgerichte benadering. Het is vaak een positief confronterende ervaring die diepgaande verandering teweeg kan brengen.

Bij Eqrian kunnen we jou professioneel ondersteunen bij de volgende thema's:

  • Persoonlijke ontwikkeling (authenticiteit, zelfvertrouwen, grenzen stellen, omgaan met emoties, rouw en verlies)
  • Depressie en angst
  • Stress en burnout preventie
  • Re-integratie
  • Traumaverwerking en PTSS
  • (Top)sport focus
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Teamdynamiek

Elke stap die jij zet, brengt je dichter bij jouw authentieke kern vanuit harmonie, balans, zelfcompassie en verbinding.

Heb je een specifieke hulpvraag of wil je meer weten over de mogelijkheden voor jou? Vul het contactformulier in op deze site, dan nemen we contact met je op!

 

twee paarden zacht licht 350