Eqrian paardencoaching Friesland Heerenveen

  • Paard kijkt achterom

oog en hand 350Paarden zijn van nature vluchtdieren die samenleven in een kudde. Deze combinatie maakt dat een paard een heel sterk instinct heeft ten aanzien van nieuwe leden van de kudde. Op basis van aanwezige spanning en energie bij het nieuwe kuddelid gaat het paard helpen om deze spanning weg te nemen zodat de kudde als geheel zo gezond mogelijk is. Alleen dan kan bij gevaar de kudde zo snel mogelijk vluchten. Paardencoaching bij Eqrian betekent dat jij als persoon centraal en ervaar je het paard als spiegel voor jouw eigen ontwikkeling. En waar wij als mensen ongezonde spanning niet altijd kunnen loslaten, maar vastzetten in ons lichaam, kan een paard spanning van ons overnemen. Een paard houdt deze spanning niet vast, maar laat het vrijwel direct los door bijvoorbeeld te gapen of te gaan rollen. Je voelt je letterlijk lichter!

Het bijzondere van paarden is namelijk dat zij geen onderscheid maken tussen een paard als nieuw lid van de kudde of een mens als nieuw lid van de kudde. Hoe ze op andere paarden reageren, reageren ze ook op mensen. En dat doen ze altijd zonder oordeel!

Tijdens een sessie met paarden vorm jij het nieuwe lid van de kudde en gaat het paard vanuit zijn natuurlijke instinct reageren op de aanwezige energie en spanning bij jou. Op die manier dringt het paard direct door tot de kern en zijn zij hierdoor bij uitstek geschikt de coach/counselor te helpen jou te begeleiden. Het gedrag dat het paard laat zien wordt door de paardencoach/counselor vertaald waardoor je verder geholpen wordt inzicht te krijgen in aanwezige belemmeringen en waar deze mogelijk mee te maken hebben.

Door de invloed van het paard, is de impact van paardencoaching vaak veel groter dan een "spreekkamer-sessie". Voor mensen is coaching met paarden vaak op positieve wijze confronterend om mee te maken.

Eqrian Coachen met Paard en Ziel kan professioneel ondersteunen bij de volgende thema's: 

  • Persoonlijke ontwikkeling vraagstukken (authenticiteit, grenzen stellen, omgaan met emoties, rouw, trauma, zie Individuele Coaching)
  • Depressie
  • Stress
  • Angst
  • Re-integratie bij burnout
  • Burnout preventie
  • Trauma en PTSS
  • Leiderschapscoaching
  • Teamcoaching

In Friesland is Eqrian het juiste adres als u op zoek bent naar vakkundige en gecertificeerde paardencoaching!

twee paarden zacht licht 350

" Er is iets aan de buitenkant van het paard dat goed is voor de binnenkant van de mens."

Winston Churchill