Eqrian paardencoaching Friesland Heerenveen

  • Paard kijkt achterom

Ik ben Rianne Sibma. Als coach ben ik er voor jou. Het is mijn missie is om jou optimaal in je kracht te zetten. Dat doe ik niet alleen, maar samen met mijn paarden. Coaching met paarden helpt je snel duidelijk te krijgen waar het bij jou wringt. Wat je uitdaging ook is – meer zelfvertrouwen, betere relaties, plezier en passie in je werk of re-integratie bij burnout– we gaan op zoek naar de oplossing.

coach rianne sibma eqrian paardVoor zweverig gedoe hoef je niet bang te zijn. Ik sta met beide benen op de grond en heb een nuchtere maar betrokken positieve aanpak. Wat voor mij telt is jouw bewustwording van je patronen en overtuigingen. In mijn praktijk is positieve psychologie de basis van de coachingsmethoden die ik gebruik.

Tijdens de coachingsessies maak ik vooral gebruik van prachtige Friese paarden. Dit paardenras staat bekend om haar vriendelijke en kalme karakter. Naar wens kunnen ook pony’s worden ingezet, zoals bijvoorbeeld bij de kindercoaching.

Achtergrond en opleidingen

Ruim 14 jaar heb ik fulltime gewerkt in diverse, leidingevende, functies in de financiële dienstverlening. Dit combineerde ik met mijn werk binnen de hippische onderneming van mijn partner.  In 2014 vond ik het tijd om mijn hart te volgen en voor een volledig bestaan tussen de paarden te kiezen.  In 2014 hebben we een nieuwe bedrijfstak opgezet gericht op het aanbieden van paardrijlessen voor jong en oud. Inmiddels is dit een volwaardig onderdeel van ons bedrijf. 

Toch bleef het ergens nog kriebelen. Tijdens mijn loopbaan bij diverse banken gaf het bijdragen aan ontwikkeling van mensen mij veel energie. Ook heb ik mensen zien lijden aan stress en burn out. Door juist paarden in te kunnen zetten als hulp bij de ontwikkeling en herstel van mensen is voor mij het ontbrekende puzzelstukje geweest. 

Inmiddels heb ik opleidingen, trainingen en workshops gevolgd op het gebied van paardencoaching en positieve psychologie en ben ik gecertificeerd paardencoach. In combinatie met mijn eigen levenservaring, geeft dit me steeds meer bagage andere mensen te helpen met hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Als het nodig is, verwijs ik door naar andere hulpverleners.

Om goede kwaliteit te kunnen blijven bieden, blijf ik mij ontwikkelen door het regelmatig volgen van trainingen en workshops. Daarnaast volg ik intervisie en supervisie om mijn werk te blijven toetsen.