Eqrian paardencoaching Friesland Heerenveen

  • Paard kijkt achterom

Als kind of jongere komt er veel op je af. Veel ontwikkeling maak je door op school waar je bijvoorbeeld leert lezen en rekenen. Schaatsen kun je leren op schaatsles en als je wilt leren paardrijden kun je naar een manege gaan. Maar hoe en waar leer je meer zelfvertrouwen krijgen? Wat kan je doen als je je heel erg boos of verdrietig voelt? Hoe kun je weerbaar worden als je te maken hebt met pesten? Hoe maak je een goede studiekeuze? Allemaal dagelijkse dingen die voor kinderen en jongeren best lastig kunnen zijn en die je niet altijd op school leert. 

meisje met paard 400Eqrian Coachen met Paard en Ziel kan daarbij helpen. Samen met de pony of het paard gaan we spelenderwijs oplossings- en ervaringsgericht aan de slag. We gaan op zoek naar waar het kind of jongere goed in is en van daar uit hoe een kind of jongere anders kan omgaan met datgene wat moeilijk is voor hem of haar. Het is fijn om dat samen met een paard of pony te doen, want een paard of pony spiegelt namelijk gedrag. Soms zijn we ons daar al van bewust, maar vaak ook niet en levert dat mooie nieuwe inzichten op. Voor kinderen (en volwassenen) is het bovendien veilig, want een paard of pony reageert altijd zonder oordeel.

Ouders of verzorgers spelen een belangrijke rol in het leven van het kind of jongere. Voor ouders/verzorgers biedt Eqrian ook paardencoaching aan zodat ook zij bewust zijn van wat ze uitstralen en het mogelijke effect ervan op kind, gezin en omgeving. 

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact opnemen.

 

Vertel het me en ik zal het vergeten

Laat het me zien en ik zal het onthouden

Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken

Confucius