Eqrian paardencoaching Friesland Heerenveen

  • Paard kijkt achterom

leiderschapscoaching 400

Leiderschapscoaching voor ondernemers en mensen in een leidinggevende positie is gericht op authentiek leiderschap. Want leiderschap gaat over jou. Wie ben je? Waar sta je voor? Wat zijn jouw normen en waarden? Wat zijn jouw talenten en drijfveren? Waar loop je tegenaan in de dagelijkse praktijk? 

Tijdens het coachen met paarden krijg je antwoord op onder andere deze vragen. Want een paard leert je meer over leiderschap dan wat dan ook. Dat is confronterend, maar op een positieve manier. Het paard reageert zuiver en zonder oordeel, en dat maakt het een eerlijke en objectieve confrontatie. Om een authentieke leider te kunnen zijn, moet je in verbinding durven zijn met jezelf en met je omgeving. Verbinding met jezelf is nodig om in je eigen kracht te kunnen staan. Verbinding met je omgeving is de basisbehoefte van de mens als sociaal wezen. Naast verbinding maakt kwetsbaar durven zijn ook een belangrijk deel uit van authenticiteit. Kwetsbaarheid is de moed om niet perfect te zijn. 

De sessies met het paard lenen zich er  bij uitstek voor om de kracht van kwetsbaarheid te ontdekken en te ervaren. Terwijl we in de dagelijkse praktijk vaak juist geneigd zijn onze kwetsbaarheid te verstoppen door ons anders voor te doen omdat we ervan uitgaan dat dit van leiders wordt verwacht.  De reacties van het paard geven jou de inzichten die je nodig bent. En doordat je daadwerkelijk ervaart wat er kan gebeuren, is dit veel effectiever dan een cognitieve leiderschapstraining. 

Na afloop van de sessies met het paard vertalen we de feedback van het paard naar concrete handvatten voor in de praktijk. 

Ook aan specifieke vraagstukken kan middels paardencoaching effectief en diepgaand worden gewerkt. Hierbij kun je denken aan onder andere balans werk-prive, omgaan met weerstand, leren te falen (als onderdeel van persoonlijke groei) enzovoort.

We beginnen altijd met een intakegesprek waarin we het doel en de verwachtingen van het traject met elkaar bespreken. Een traject is altijd maatwerk.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

"If you do not understand vulnerability, you cannot manage and lead people. If you are not showing up

vulnerable as a leader, you can't expect anyone to follow you - period."

Dr. Brene Brown